Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

Azi trebuie să-mi înscriu copilul la școală. Timpul a trecut repede făcând să-mi pară cei 6 ani o clipă. Mi-a fost greu să găsesc un răgaz de fericire în noianul de sentimente de nostalgie, îngrijorare și decizii grele. Dar ajutorul a venit de nicunde, de la o ...vulpe ieșită dintr-o poveste să-mi dea o mănă de ajutor.

Pe de o parte, simt că însăși faptul de a mai rămâne în țară în contextul politic actual (sfidător, corupt maxim, de o mare gravitate) este un atentat la viitorul copilului meu, sau o condamnare. Faptul că îl înscriu într-un sistem de învățământ extrem de învechit și mutilant, unde își va petrece poate următorii 17 ani, îmi produce sentimente de revoltă și neputință. Școala de care aparținem are un profesor de sport care poza fetele de 9-10 ani dezbrăcate la vestiar, are o învățătoare de 76 ani chemată de acasă din lipsă de personal. Iar  școala la care vreau are niște haznale în loc de toalete (probabil că ne trebuie o ordonanță de urgență ca să ajungem la nivelul mai bun al celor din penitenciare) și un regim dur ca să fie cea mai bună din sector.

Pe de altă parte, simt că dacă îl smulg de aici, din tara asta atât de frumoasă de care suntem îndrăgostiți iremediabil, parcă l-aș condamna la o viață fără rădăcini, parcă l-aș programa să tot fugă la mai bine atunci când dă de greu.

Cam asta era în sufletul meu și mă gândeam să scriu azi că nu am reușit să fiu fericită în acest context decizional. Dar insăși faptul că mi-am propus acest exercițiu de fericire zilnică, a lucrat cumva și mintea mea a găsit rezolvare situației aparent fără  iesire printr-o poveste. Mai exact, însăși Vulpea din Micul Print m-a scuturat puțin și mi-a spus că „limpede nu vezi decât cu inima. Ochii nu pot să pătrunda-n miezul lucrurilor”.

Apoi mi-a oferit o lecțíe de 8 minute prin care mi-a împodobit sufletul. Cu fericire, cu pace și cu recunoștință.

Dacă te găsești și tu în situația de mai sus, ia-ți 8 minute și ascultă cu inima discursul vulpii. Și ia ce-ți trebuie de acolo. AICI o poți asculta.

Mie asta mi-a schimbat starea instant și mi-a arătat soluția: "Numai timpul cheltuit cu floarea ta face ca floarea ta să fie atât de prețioasă" .

La scoală va fi 4 ore pe zi, 5 zile pe săptămână. Restul timpului va fi cu noi. Așadar, este în puterea mea cum îl pregătesc de viitor, cum contracarez și repar hibele sistemului astfel încât să nu-l afecteze, cum îl educ și ce valori îi arăt prin propria mea viață trăită alaturi de el în orele multe ramase după ce vine de la școală. Cum dezbat și comunic cu el tot ce întâmpină, cum îl ajut să crească mare...da, este responsabilitatea mea...dacă vom putea face echipa și cu învățătoarea, va fi și mai bine...dacă nu, ea are 4 ore, noi 10. Zilnic. Iar noi suntem părinții. Avantaj noi (eu am un program de muncă flexibil, întotdeauna adaptat în funcție de el).

Așa am ajuns la pace, și la fericirea de a avea oportunitatea ca printre atâtea provocări, să cresc un om mare...să las ceva în urmă, să-i las o comoară cu care să poate crește și el la randul lui oameni mari. Când îți asumi propriile responsabilități și îți iei puterea înapoi, lucrurile nu mai par atăt de imposibile.

Așa mi-a împodobit Vulpea sufletul cu fericire și liniște, după o zi de frământări și agitație.

Acum sunt fericită că am un băiețel de dat la școală...un drum nou pe care stă în puterea noastră să îl facem memorabil.

Ascultă și tu ce spune Vulpea AICI.

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Nu exista comentarii pentru aceasta pagina.

Adauga comentariu

Intrebare de securitate:

Cate culori are un semafor? (raspundeti in cifre)


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat