Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

În timpul formării mele ca NLP Practitioner, am participat, printre altele, la un exercițiu de grup pe care probabil că nu îl voi putea uita niciodată. Eram mulți adulți într-o sală, diferite vârste, diferite profesii, diferite istorii. Exercițiul cerea să ne grupăm câte 3, iar în aceste mici grupuri de 3 să ne luăm pe rând rolurile de mama, tata, copilul, astfel încat fiecare dintre noi să ajunga, prin rotație, să fie copil. În momentul în care îți venea rândul să fii copilul, pur și simplu trebuia să intri în pielea copilului care ai fost, să le ceri și să le spui părinților tăi orice ți-ai fi dorit ca și copil și nu ai primit de la ei.

Absolut frapant a fost să văd fiecare adult de acolo cerându-le "părințílor" timp cu ei și joacă împreună. Să văd toți adulții aceia plângând și reproșând că părinții nu petrec timp cu ei. Nici unul de acolo nu își aducea aminte ce haine i s-au cumpărat, ce rechizite, ce mâncare au mâncat....dar își aduceau aminte cât timp (nu)au petrecut cu ei părinții.

De când sunt mamă, m-am întrebat deseori ce las pentru copilul meu, ce moștenire îî las...și am tot oscilat. Mi se părea că esențial va fi să fac orice efort pentru a-i oferi cea mai bună educație la cele mai bune școli, apoi mă gândeam că cel mai bine pentru el ar fi să plecăm din țară, apoi că trebuie să strâng bani să-i pot oferi un cheag, un start în viață, poate o casă etc. 

După mulți ani de zbatere și întrebări, am ajuns la un răspuns simplu, care mi-a adus multă pace în inimă și am înțeles că acesta este: să-i lăsăm amintiri frumoase cu noi ca familie petrecând mult timp împreună, să-l învățăm iubirea din ceea ce vede la noi, să-l învățăm să gândească liber și folosindu-și propriul cap, să recunoască abuzul și manipularea și să nu le permită în viața sa, să-l ajutăm să-și descopere vocația și misiunea în viață, să-i cultivăm dragostea de a citi cărți, să iubească și să înțeleagă muzica, să iubească și să respecte natura și oamenii, să se iubească și sa se respecte pe sine, să știe și să înțeleagă profund că este o ființă spirituală (dincolo de orice limitări religioase). Aceasta este averea pe care vrem să i-o lăsăm ca și părinți.

Acestea fără nimic altceva îl vor face fericit. Altele fără acestea nu îi vor fi de nici un folos real.

Mi-am adus aminte de toate acestea, acum, când la pupicul și povestea de noapte bună, Luca ne-a spus: "A fost o zi grozavă azi!". Nu e prima dată când adoarme încântat de ziua pe care a avut-o, și sper să mai fie muuulte astfel de zile. Amintirea lor va fi comoara cea mai de preț pe care o lăsăm acestui copil. Temelia pe care își va construi viitoarea viață de adult.

Fericită că am lăsat o amintire frumoasă în viața copilului prin lucruri absolut simple: făcut împreună prăjitură-surpriză pentru tati, jucat fotbal cu tati  afara, uitat la filmulețe cu animăluțe drăgălașe, citit reviste de copii cu povești frumoase, cântat, făcut puzzle. O zi în care fericirea lui nu a costat bani, nu a constat în jocuri și jucării, televizor, tabletă sau alte chestii. Ci doar timp cantitativ și calitativ împreună....amintiri în trei.

 

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Nu exista comentarii pentru aceasta pagina.

Adauga comentariu

Intrebare de securitate:

Cate roti are un autovehicul? (raspundeti in litere, de ex "patru")


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat