Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

Lucoterapia asta este o treabă importantă :). Semnifică fie faptul că simpla prezență a lui Luca în viața noastră își arată valențele terpeutice ( pentru noi, părinții) în nenumărate moduri, fie faptul că alegi să-ți educi copilul prin povești, așa cum alegem noi de multe ori, ghidați de însăși felul lui Luca de a fi, ca un instrument care dă cele mai bune rezultate.

Bunăoară, ieri...zi frumoasă de primăvară..1 martie...vine iubi al meu cu un mărțisor sub formă de concert cu Gheorghe Zamfir, un artist pe care îl îndrăgesc enorm și a cărui muzică mă copleșește și reușește să mă transpună prin toate stările posibile.

Toate bune și frumoase...dar ce facem cu Luca? Convenim cu soacra să vină să stea cu el, iar eu încep "pregătirile" emoționale cu Luca. Pentru că este tot timpul o problemă pentru el să plecăm de acasă, și mai ales să-l lăsăm cu buni (buni nu știe să joace jocurile lui smart și pentru că e cam "nevorbită", atunci recuperează cu Luca, spre disperarea lui). De obicei face un circ de vreo 2 ore, cu plâns, agățat de noi, refuzat pe buni etc...ceea ce mă epuizează de fiecare dată și mă face să plec cu inima indoită și să stau tot cu gândul la el.

Pentru acest concert am zis să îl las pe el să facă regulile. L-am rugat să facem un troc - să-mi spună ce vrea în schimbul a 5 ore de evadare a mea și a lui tati. Inițial a fost tentat să ceară ceea ce nu are la discreție, ci doar cu țârâita: desene, tableta cu jocuri, dulciuri, covrigi. Dar apoi, brusc, cu ochii în lacimi a spus că toate acesta nu pot ține loc de mamă...și dă-i  iar și începe circul și refuză orice negociere..

M-am gândit rapid la o carte...de data asta m-a salvat curajosul Remi (Singur pe lume-Hector Malot)...i-am spus în 10 minute povestea lui Remi. Nu am decis să i-o citesc până acum pentru că încă îmi aduc aminte cum îți chircește sufletul de durere citind-o. Dar acum, a fost prima variantă care mi-a venit în minte, și i-am spus povestea cu accent foarte mare pe curajul și firea luptătoare a lui Remi, pe ce înseamnă adevăratele tragedii. Pe masură ce îi spuneam poveste, vedeam cum i se îndreaptă umerii, cum ridică capul, se oprește din văitat (nu aș exagera dacă aș spune că ieri, copilul meu a mai crescut puțín, s-a făcut mai mare oleacă)..Se transformă total și îmi zice perfect liniștit că de fapt voia să petrec și cu el 5 ore doar noi doi, nu doar cu tati. Am promis că va avea azi 5 ore doar ale lui, noi doi și dorințele lui. A întâmpinat-o pe buni cu bucurie, a alergat în parc, a venit rupt de oboseală, a adormit în 5 minute. 

Când ne-am întors de la concert, copilul dormea liniștit, avusese o seară frumoasă și distractivă.

Aș enumera 2 mari motive de fericire: minunata muzică a lui Gheorghe Zamfir și timpul petrecut cu iubi al meu, dar și băiețelul Luca transformat și inspirat sub ochii mei de povestea lui Remi. 

 

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Nu exista comentarii pentru aceasta pagina.

Adauga comentariu





Intrebare de securitate:

Cate litere contine cuvantul "solutie"? (raspundeti in cifre)


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat