Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

Pentru că tot sunt sub lupă și mă cercetez, am observat încă ceva interesant. 

Când eram mai...mică (acum vreo niște ani), dacă mă criticai reacționam îngrozitor în sensul că te credeam orice ai fi spus despre mine și apoi intram în depresie o lună pentru că vezi doamne sunt defectă dacă X m-a criticat. Și tare greu a fost așa.

Pe urmă m-am făcut și eu mai mare și am început să răspund cu aceași monedă...mă critici? ia de aici...ce, crezi că tu esti mai perfect/ă? Și dădeam niște "lovituri" bine țintite...unde durea mai tare...pentru că și pe mine mă durea. Adică oricum luam de bun tot ce mi se zicea, mă durea și deprima, dar ziceam să îi dau și eu celui care lovește...așa...să simtă cum e..și așa era greu, dar totuși ceva mai ușor decât situația anterioară câd doar tăceam, credeam și sufeream...acum mai scoteam ceva din emoții, atacând și eu la rândul meu.

În ambele cazuri aveam o anxietate profundă...de genul "am greșit...ce groaznic...sunt praf...am gre-șit". Mi-am dat seama că gândul de a greși mă îngrozea...de a considera alții că am greșit...(am lucrat pe treaba asta cu mine și am înțeles apoi de unde vine...dar asta e poveste lungă și bună de făcut articol științific e blog).

De vreo 3-4 ani am început să practic observarea fără judecată, detașarea, exersarea stimei de sine, percepția eșecului ca și feed-back. De departe, cel mai mult m-a ajutat detașarea, înțelegerea faptului că nu trebuie să împlinesc așteptările nimănui, faptul că fiecare om are propria hartă mentală și nu este în regulă să mi-o impună mie sau să mă raportez la ea. Toate aceste revelații eliberatoare și-au dovedit eficiența atunci când mi-am luat-o în freză de la oameni pe care îi consideram mentori și pe care îi ridicasem prea sus, prin ochii cărora ajunsesem să mă văd eu pe mine. Au fost instrumentul care m-a ajutat să trec peste lovituri năucitoare de la oameni în care am investt emoțional enorm.

Astăzi mi-am adus aminte de o poveste cu o portocală ( spusă de Wyne Deyer)...superbă pildă....dar am rămas cu o mare dilemă...dacă portocală nu sunt ( că nu cred că sunt încă...poate așa...ceva ce ar putea aduce pe departe...) atunci ce sunt?

Hm....mă ajuți cu un răspuns? Tu ce crezi? Îți las la schimb povestea cu portocala...

 

"Mă pregăteam să vorbesc la conferința "I Can Do It" și am decis să iau o portocală pe scenă cu mine ca și exemplificare pentru conferință. Am deschis conversația cu ajutorul unui tânăr de aproximativ 12 ani care stătea în primul rând.
"Dacă am să storc portocala aceasta cât de mult voi putea, ce va ieși?”, l-am întrebat.
S-a uitat la mine ca și când aș fi fost puțin dus și mi-a zis: „Suc, desigur.”
"Crezi că suc de mere ar putea să iasă din ea?"
"Nu!" A râs
"Dar suc de grapefuit?"
"Nu."
"Suc de portocale, desigur."
"De ce? De ce atunci când storci o portocala iese suc de portocale?"
„Pai, fiindca este o portocală înăuntru.”
Am dat din cap. „Să presupunem că această portocală, ești tu. Și cineva te stoarce, pune presiune asupra ta, îți spune ceva ce nu îți place, te jignește. Și din tine iese mânie, ură, amărăciune, teamă. De ce? Răspunsul, așa cum ne-a spus tânărul nostru prieten, este datorită a ceea ce este înăuntru.
Este una dintre cele mai importante lecții ale vieții. Ce se întâmplă atunci când viața te stoarce? Când cineva te rănește sau te jignește? Dacă mânie, durere și frică ies, este pentru că acestea sunt înăuntrul tău. Nu contează cine te stoarce – poate fi mama, fratele, pot fi copiii, șeful, guvernul. Dacă cineva spune ceva ce ție nu îți place, ceea ce iese din tine este ceea ce este înăuntru. Iar ceea ce este înăuntru depinde de tine, este alegerea ta".

 

 

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Nu exista comentarii pentru aceasta pagina.

Adauga comentariu

Intrebare de securitate:

Cat rezulta din inmultirea 2x10?


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat