Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

"Moșul cu barbă maro" era spaima copilăriei mele. Așa îi spuneam noi, copiii din cartier, care fugeam speriați din calea lui. Mi-a însoțit și fascinat anii copilăriei. Era tot timpul însoțit de 2 câini, care, atunci când trebuia să traverseze moșul strada, săreau ei în fața mașinilor, le opreau și apoi trecea și el, maiestuos. Omul dormea pe străzi, căuta în gunoaie de mâncare. Fiecare bucățică de mâncare găsită o împărțea cu câinii. Câteodată îl apuca furia din senin și țipa cuvinte nedeslușite, răsturna tomberoanele și spărgea sticle de asfalt. Fugeam toți copiii dn calea lui și îl pândeam speriați din spatele ferestrelor. Nu s-a legat niciodată de noi, nu ne-a făcut niciodată nici un rău. Era doar el cu sine și cu câinii săi, o poveste tristă de viață, rămasă nespusă. Am aflat mulți ani după aceea, că era unii din "boierii" urâți de comunism, că i se luase toată averea, familia îl părăsise, iar el rămăsese așa cum l-am văzut în perioada copiăriei, nemângâiat, nebun în durerea lui, prieten doar cu câinii.

Cu toate că ne era tuturor frică de el, mă fascina într-un mod inexplicabil. Și îmi doream să mă duc să vorbesc cu el, să îi dau ceva...deși doar un copil, îmi doream enorm să ajut oamenii, și am făcut nenumărate gesturi prin care luam partea celor respinși de ceilalți. Cu timpul am fost luată în râs pentru asta, ridiculizată, certată (de însăși o echipa de salvare pe care o chemasem pentru un om beat care zăceau într-o baltă pe -20 grade) și îmi dau seama acum că am început să mă gândesc de două ori înainte să mai ofer ajutor. Am primit amenințări când am vrut să vorbesc și să mă împrietenesc cu un copil care cerșea pe scări la Eroilor, dar care se pare că "aparținea" de o anumită filiera, pe care eu o deranjam cu investigațiile mele. Deși poate eram naivă, prea încrezătoare, mi-e dor sfâșietor de cea care eram atunci.....care vedea doar ființa omenească acolo, care oferea ajutor fără să se gândească prea mult.

Într-o zi de Paște în care la noi în casă mirosea a cozonac și a mama mea bună, am așteptat să adoarmă toți la prânz, am luat un cozonac aburind și am fugit în păduricea de la baza dealului Academiei Militare (o pădurice deasă și periculoasă în care era interzis copiilor să se ducă, pentru că acolo se ascundeau deseori ciudați eliberați recent din închisori de o grațiere semnată de Ceaușescu, ciudați și periculoși care înspăimântaseră cartierul). M-am dus acolo pentru că îl văzusem pe Moșul cu barbă maro ducându-se acolo cu câinii lui. Îmi bătea inima să-mi sară din piept de frică, dar dorința de a-l cunoaște pe omul acela și a-i arăta bunătate a acoperit frica enormă și a pus în umbră interdicțiile părinților. Era așezat pe iarbă, alături de câini...mormăia ceva în barba lui sălbatică....m-am dus, i-am dat cozonacul tremurând de frică, fără să zic un cuvânt....a ridicat capul surprins la mine și avea cei mai albaștri și mai clari ochi din câți am văzut eu vreodată. Ne-am uitat unul la altul câteva secunde, apoi am rupt-o la fugă, lăsându-i cozonacul în mâini. Au trecut 30 de ani de atunci, dar îmi aduc aminte ochii lui ca acum, de emoția mea și de dorința aceea de a-i oferi ceva, de a vedea omul din el în ciuda tuturor fricilor și miturilor despre el.

Azi a fost o zi frumoasă, în care mi-am adus aminte de Magda de atunci, pornind de la o ședință de coaching cu o femeie care se pierduse pe drum....am simțit să o întorc la cea care a fost când era copil....știam că de acolo trebuie să începem. După ce a plecat ea, pentru că ajutând te ajuți pe tine, am făcut și eu același lucru cu mine...Doamne, ce minunăție, ce emoții, ce amintiri...dintre toate s-a detașat acest moș cu barbă maro și micuța Magda în diferite ipostaze în care încerca să ajute oamenii fără să-și facă prea multe socoteli. De atunci a dat-o și în bară de multe ori...și asta a făcut-o să uite de această pasiune...dar azi, lucrând cu această persoană care mi-a cerut ajutorul, am înțeles că redevin încetul cu încetul Magda de atunci, dar acum un copil-mare, care uneori tot așa nebunește crede în oameni și în puterea lor...e ca și cum redeschid paranteza aia de atunci...și sper să nu o mai închid niciodată. Să las puțin câte puțin calculele de adult, trădările și durerile suferite de la oameni, și să mai cred măcar o zi în ei așa cu pasiune și inocență ca acum 30 de ani. Și neapărat, dar neapărat, să încep întâi cu mine, să cred și în mine la fel de nebunește și de copilăros ca atunci.

E chiar un sentiment de fericire să vezi că undeva, acolo, înăuntru, se află tot timpul copilul care ai fost. Iar să îl readuci în prim plan este una dintre cele mai vindecătoare decizii.

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Nu exista comentarii pentru aceasta pagina.

Adauga comentariu

Intrebare de securitate:

Cate zile sunt intr-o saptamana (raspundeti in litere, de ex "sapte")


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat