Coaching la Superlativ
Integrative Nutrition Health Coach (INHC)

office@coachinglasuperlativ.ro

Despre Info Servicii Evenimente Blog #1000 Esente de viata Resurse Contact

Azi e 8 martie. Și o să fiu brutal de sinceră cu ce simt. Mă rog, adică cu ce nu simt.

Păi nu simt nimic, dar absolut nimic special. Nu știu dacă e de bine sau de rău, nici nu contează asta. Am fost la Luca la grădi, ne-au cântat, mamele lăcrimau, eu nimic...și m-am întrebat dacă sunt puțin defectă...habar nu am, probabil că sunt doar extrem de refractară la chestii stabilite dinainte, la care toți să serbăm femeia pe 8 martie. Când trăim într-o lume în care "ierarhia" este foarte clar stabilită de societate, de religie și de mai știu eu cine..: bărbatul e superior femeii, că el a fost primul făcut, că e mai musculos și că femeia i-a dat mărul...De la aberațiile astea apoi pornesc miscările feministe când femeile devin femei-bărbate ca Zoia lui Caragiale. Una peste alta, femeia ba e oprimată (prin decret direct de la Dumnezeu, zic bărbații), ba e bărbată, ca răspuns la oprimare. Numai ea însăși nu mai este...oscileaza dureros între extreme...poate de aia și pământul ăsta suferă atât..pentru că femeia încă nu și-a auzit menirea și puterea ei însăși. Mda, păi cam de asta nu mă emoționează nimic azi.

Hai să vă zic ce mă emoționeză pe mine legat de toate acestea.

Însăși momentul în care s-a născut Luca, momentul acela în care am conștientizat că am dat viață, este ceva ce nu pot descrie în cuvinte pentru că nu cred că se poate...acel moment îl simți și gata (și pentru că dăm viață este doar unul dintre multele motive pentru care nu cred în rolul acela inferior ierarhic care i se atribuie femeii...dar știu că este ceva foarte pe placul bărbaților...și na...de ce să renunțe la așa ceva?...nu mai bine Îl iau ei ca aliat pe Dumnezeu în trebușoara asta de a împărți ființele umane în supuși și șefi?). 

Apoi a mai fost un moment, când Luca avea vreo 3 ani și mi-a zis coerent, explicit și apăsat, înainte de a adormi într-o seară:

  • Mami, stii de ce te-am ales eu să-mi fii mamă?
  • Nu
  • Pentru ca să-ți dau un NUME. Numele MAMA.

Și a pus capul jos și a adormit. Nici acest moment nu-l voi uita niciodată.

Deși de când s-a născut Luca am schimbat percepții, comportamente, principii și rădăcini în mod radical, deși a fost echivalentul unei treziri fantastice, deși el este un profesor zilnic pentru mine în școala asta a mamei, știu că mai am drum lung în față până să ajung să înțeleg cu adevărat magia și puterea adevărată a femeii. Dar măcar sunt on my way.

Cam asta...

Dragilor, găsiți-vă sensul, frumusețea și puterea...deveniți libere în interiorul vostru și asta vă va aduce un 8 martie în fiecare zi, nu doar o dată pe an când așteptăm să ne dea bărbații flori și copiii cântecele.

Dacă aș putea să mă mai nasc o dată și aș fi întrebată dacă vreau să fiu femeie sau bărbat, aș răspunde fără nici o ezitare: femeie. Și pentru că tot este 8 martie, am ales ca fericirea cu numărul 11, să fie cea de a fi femeie.

PS- până acum vreo 15 ani aveam un regret nespus pentru că nu m-am născut bărbat...și da, cred că atunci eram defectă..nu acum...între timp m-am reparat...

La mulți ani!

Daca vrei sa lucrezi cu mine, mă poti contacta pe mail la coachinglasuperlativ@gmail.com sau la telefon 0748 210 397. Dacă nu răspund imediat, probabil că sunt într-o ședință de coaching și, dacă îmi dai un SMS, te voi suna înapoi.

Comentarii pentru aceasta pagina:

( Maria - 09 Martie 2017, 18:56 )
" Nu e nevoie sa scoateti sabia de razboi :) . Era doar o constatare. Nu am nici cea mai mica intentie de a va spune ce sa scrieti sau ce sa credeti si nici din precedentul mesaj nu cred ca reiese asta. Tot primesc emailuri de la dumneavoastra si m-am gandit sa va dau un feedback (credeam ca sunt moderate comentariile). Majoritatea oamenilor apreciaza asta, altii o iau ca pe o critica. Imi pare rau daca v-am deranjat. Inca ceva: nu ma consider o "doamna" iar la varsta sunt mai tanara ca dvs :) ... "
( Magda Dragan - 09 Martie 2017, 16:42 )
" Stimata doamna Maria Se spune ca vedem si intelegem doar ceea ce vrem sau ceea ce suntem pregatiti sa vedem si sa intelegem. Sper sa treceti cu bine peste dezamagirea ca eu nu sunt asa cum vreti dv sa fiu, ca nu cred in ce vreti dvs sa cred, ca nu scriu ce vreti dvs sa scriu. Si ca nici nu intentonez sa fac ceva pentru a va fi pe plac. Multa liniste si impacare cu aceasta situatie va doresc si dvs. "
( Maria - 09 Martie 2017, 13:19 )
" Am observat din multe articole si postari ca aveti o problema nerezolvata in adancul sufletului cu religia :))) Daca incercati sa cautati si sa va informati un pic mai mult (si nu pentru a da un raspuns cuiva ci pentru a intelege!) ati ajunge la concluzia la care a ajuns fiul lui Constantin Noica - si anume ca ortodoxia este firea lucrurilor. Pana atunci o sa tot aveti aceasta neliniste si neimplinire si tendinta de a pune in carca lui Dumnezeu toate problemele pe care trebuie sa le rezolvam fiecare dintre noi. La o cautare mai serioasa (nu doar superficiala de citate scoase din context sau articole din presa de scandal) ati putea descoperi de exemplu ca Dumnezeu nu socoteste femeia inferioara barbatului ci Diferita. Noi avem anumite roluri pe cand barbatii altele. Puteti incepe prin a asculta niste conferinte cu pr. Necula https://www.youtube.com/watch?v=mO3J5BZEc_A Numai bine va doresc si impacare cu propria constiinta! :) "

Adauga comentariu

Intrebare de securitate:

Care este rezultatul adunarii 8+3?


Cum se țin ședințele?

Ședințele se țin individual, față în față, pe Skype sau la telefon (doar în timpul săptămânii).

Cele de grup se vor ține la o locație ce va fi comunicată participanților.

Secret coaching-ul se va ține la locația indicată de solicitant.

Cum îți faci programare?

Pentru a-ți face o programare, îmi poți scrie la una dintre adresele de mail: office@coachinglasuperlativ.ro sau coachinglasuperlativ@gmail.com .

De asemenea, te poți programa telefonic, la 0748210397 (poți suna între orele 10-17; dacă nu răspund pe loc, trimite-mi un SMS și te voi suna înapoi).

Vino la o ședință de coaching
  • Dacă ești în căutarea unui răspuns, ești blocat într-o anumită situație, cauți ceva cu îndârjire
  • Te simți depăsit, obosit, deprimat, fără țel și bucurie în viață
  • Îți dorești performanță, evoluție în bussines sau viața profesională, în relațiile personale
  • Îți pui întrebări existențiale 
  • Dorești să fie ascultat fără a fi judecat